Gothia Cup för badminton

Badminton

Gothia cup för badminton. Två gamla kompisar bestämde sig förra året för att att starta Sveriges genom tiderna största ungdomsturnering, i vart fall pengamässigt. Det handlar om International Top Ranking Under 22, en ungdomsturnering i badminton där man har hämtat inspiration från den stora ungdomsturneringen Gothia Cup. Men i detta fall handlar det alltså om ett Gothia Cup för ungdomar som spelar badminton. De två initiativtagarna heter Rune Sörman och Bruno Wackfelt och båda dessa herrar har ett förflutet som aktiva badmintonspelare. Det är två riktigt gamla rävar som har slagit sina plånböcker ihop och satsat 100 000 kronor i prispengar i sin egen ungdomsturnering. Rune är 76 år och Bruno är 56 år. Det som driver dessa herrar är att återigen kunna sätta Sverige på den internationella badmintonkartan. I början av 90-talet var det svenska badmintonlandslaget rankat etta i Europa och femma i världen. Nu platsar inte längre det svenska laget ens bland de 20 bästa i världen. Detta vill de två initiativtagarna ändra på och de gör det genom att starta en av de allra största ungdomsturneringarna i världen i badminton.

badminton2

Det svenska badmintonförbundet – som numera arbetar under det nya namnet Badminton Sweden – består i dag av 236 föreningar och cirka 3 000 licensierade spelare. Ytterligare cirka en kvarts miljon personer beräknas utöva badminton som motionsform minst en gång i månaden. Det är ingen jättestor sport rent deltagarmässigt, alltså. Men med den nya satsningen på den ovan nämnda ungdomsturneringen så hoppas man från Badminton Swedens sida på att fler barn och ungdomar ska kunna finna badminton som sin sport och vilja satsa på den. Vill ni veta mer om badmintonsportens eget Gothia Cup så kan ni besöka Badminton Swedens hemsida på nätet som ni hittar genom att klicka här.

Om ni är en badmintonklubb som vill vara med och satsa framåt så kan ni få hjälp av Delikatesskungen för att tjäna pengar till er klubb. Ni kanske behöver pengar för att kunna delta i en turnering eller något annat. Vilka drömmar ni än har så kan Delikatesskungen hjälpa er att göra drömmar till verklighet. Surfa gärna in på den här webbsidan så kan ni läsa mer om hur ni kan tjäna pengar till klubben eller föreningen genom att sälja Delikatesskungens goda och omtyckta salami.