Balsamvinäger

Sälj exklusiv balsamvinäger

Vår exklusiva balsamvinäger framställs på traditionellt vis där fermentering sker långsamt i ekfat tills den uppnår sin önskade unika smak. Två underbara produkter från Italien med många användningsområden.

Försäljningspris är 190 kronor för ett 2-pack. 2×200 ml.
Likvärdig produkt i butik kostar ca 250 kronor.

Vill ni också sälja balsamvinäger?

Starta en försäljning
Balsamvinäger av äpple

Balsamvinäger av äpple

Vår balsamvinäger av äpple har en tydlig sötma och en fin syra. Anledningen är en perfekt balans mellan den syrliga äppelcidervinägern och den söta äppeljuicen. Den passar perfekt till salladen, osten, kycklingen, köttgrytan, desserter, bakverk och som smaksättare i bordsvatten och drinkar.

Röd balsamvinäger

Röd balsamvinäger

Vår röda balsamvinäger har en frisk syra och fin sötma. Den består av en balanserad mix av rödvinsvinäger och söt druvmust. Den passar perfekt i vinägretten, skysåsen, marinaden, köttfärssåsen eller på det grillade eller stekta köttet. Den passar även perfekt i desserter och med färsk frukt eller färska bär.

Familjeföretag balsamvinäger

Familjeföretag med anor från 1800-talet

Företaget som producerar vår balsamvinäger har anor från slutet av 1800-talet, och har sedan dess drivits av familj efter familj och i flera generationer.

Familjeföretaget ligger i två provinser i norra Italien. I provinsen Mantua, som är den historiska provinsen där företaget föddes, och i provinsen Modena där företaget producerar balsamvinägern.

balsamvinäger

Företaget är ett hantverksföretag som använder sig utav antika produktionsätt av vinäger och som förnyar och moderniserar produkten för dagens marknad.

En av produkterna som företaget utvecklade under tidigt 2000-tal är balsamvinägern av äpple, som produceras med samma teknik som den traditionella balsamvinägern från Modena.

Familjeföretaget försöker så mycket som möjligt att behålla kvar det naturliga i deras produkter, det vill säga utan att ta hjälp av olika substanser.

All socker är av den bättre sorten och härstammar från frukt och ingen substans som kan förvränga produkten adderas.

I videon berättar företagets ägare Elda mer om balsamvinägern.

– Vårt huvudsäte är beläget i Mantua där producerar vinäger av vin, äpple och andra smaksättare.

– I detta säte som är lite av vår ”familjejuvel” producerar vi balsamvinäger. Den traditionella balsamvinägern DOC, i dessa tunnor, samt balsamvinäger IGP.

– Genom åren har vi återupptäckt flera gamla recept för smaksättare. Smaksättning som i detta fall lett till att återinföra ”innovation inom tradition”.

Berättar Elda

Balsamvinäger tunna

Innehållsdeklaration

Balsamvinäger äpple:

Ingredienser: Koncentrerad äpplejuice 70%, äppelcidervinäger*, antioxidationsmedel (kaliumdisulfit). *Innehåller sulfiter.

Näringsdeklaration per 100 ml: Energi 708 kJ/166 kcal, Fett 0 g, varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 54 g, varav sockerarter 54 g, Protein 0,05 g, Salt 0,01 g

Balsamvinäger röd:

Ingredienser: Koncentrerad druvmust 62%, rödvinsvinäger*, antioxidationsmedel (kaliumdisulfit). *Innehåller sulfiter.

Näringsdeklaration per 100 ml: Energi 919 kJ/216 kcal, Fett 0 g, varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 51 g, varav sockerarter 51 g, Protein 0,05 g, Salt 0,01 g

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet minst 1 år. Förvaras svalt och skyddas från direkta ljus- och värmekällor med tillsluten kapsyl.