Sälj vår omtyckta vitlökssalami

Salami är ett livsmedel som går att använda till det mesta – som pålägg, som del i en varmrätt eller förrätt eller som snacks. En skiva salami fungerar även att äta utan tillbehör. DelikatessKungens salami finns i fem olika smaker och för den som gillar vitlök är vitlökssalamin en given favorit, oavsett om man brukar köpa vitlökssalami hel eller en påse skivad som pålägg.

vitlökssalami

Vitlökssalami

Väljer ni att sälja delikatesser för att tjäna pengar till klassen eller för att tjäna pengar till laget kommer ni att upptäcka fördelarna med att kunna erbjuda kunderna en lättsåld produkt som vitlökssalami. Den kan lätt bli en snackis i grannskapet och plötsligt kommer alla grannar vilja köpa vitlökssalamin från DelikatessKungen.

Vi ska nu försöka redogöra för vad som är så bra med att sälja vitlökssalami när ni ska samla in pengar till klassresan eller tjäna pengar till föreningen eller klubblagets idrottsläger.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår vitlökssalami på bästa sätt

Förvaring och hantering

Rökt korv håller i flera månader i frysen, men i första hand är vårt förslag att man förvarar vitlökssalamin i torr miljö i 10-14 grader, kanske i ett skafferi eller källare. Om det är möjligt beror kanske på utomhustemperatur och årstid. Frysen går som sagt också bra. Det gäller även kylskåp, men faktiskt kan du förvara vitlökssalamin i rumstemperatur ganska länge också.

Innan du börjar skiva i vitlökssalamin

Oavsett förvaring kommer du till slut inte kunna hålla dig längre. Till skillnad från DelikatessKungens övriga salamivarianter sitter det ett nät på vitlökssalamin. Nätet går såklart sönder när du börjar skära i korven och då drar du bara undan det så att de färdigskurna skivorna faller trådlösa åt ena hållet medan återstoden av korven hålls fast av nätet.

Mjuk eller hård vitlökssalami?

En del salamikonsumenter föredrar den mjuka, spröda konsistensen medan andra vill att ytan ska ha lite tuggmotstånd. Från början är salamin mjuk, men eftersom DelikatessKungens salami inte innehåller några tillsatser för att bevara mjukheten kommer den att hårdna med tiden. Tillhör du dem som vill ha den lite hårdare är det bara att vänta, och då rekommenderar vi inte att du förvarar vitlökssalamin i frysen eller i kylen för då kommer det ta längre tid. Om du istället vill behålla den mjuk så länge som möjligt packar du in den i plast frysen. Gärna i bitar så att du kan ta fram lite åt gången.

vitlökssalami

Innehållsdeklaration vitlökssalami

Vitlökssalami innehåller kött av fläsk och kalkon, salt, kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), konserveringsmedel (natriumnitrit), mognadskultur, gelatin och konserveringsmedel (kaliumsorbat). Och så vitlök såklart, det är ju själva huvudkryddan.

Dessutom kan den innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter. Detta pga av att dessa råvaror finns hos producenten, så ta det försiktigt om du är överkänslig mot dessa allergener.

vitlökssalami

Så hög kötthalt har vår vitlökssalami

Den höga halten kött är det som skiljer DelikatessKungens salami mot många konkurrenter. Salamin har en kötthalt på minst 96 procent samtidigt som fetthalten inte är mer än 28 procent, alltså som en ordinär ost.

Vad innehåller vår vitlökssalami inte?

Det är alltså mycket kött och riktiga råvaror av hög kvalitet som gäller. Det som däremot inte finns i vitlökssalamin är smakförstärkare, färgämnen, gluten, soja, konstgjorda aromer eller mjölkprodukter. Det finns ingen anledning i en kvalitetsprodukt som denna.